pear_PNG3457Η αχλαδιά είναι σημαντική καλλιέργεια και καλλιεργείται σε όλες τις χώρες στην εύκρατη ζώνη μεταξύ των δύο ημισφαιρίων. Η αχλαδιά μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 13 μέτρα ύψος και για το λίγο αυτό είναι σημαντικό να διαλέξουμε κατάλληλη θέση. Το κοινό αχλάδι, κατά πάσα πιθανότητα ευρωπαϊκής προέλευσης, έχει καλλιεργηθεί εδώ και πολύ καιρό πριν από τη χριστιανική εποχή. Επίσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, Ισπανοί ιεραπόστολοι μετέφεραν τους καρπούς στο Μεξικό και την Καλιφόρνια.Καλλιεργητικές συμβουλές

Η καλλιέργεια της αχλαδιάς είναι σχετικά εύκολη. Μπορούν να ανεχτούν τα πολύ βαριά αργιλώδη εδάφη καλύτερα από τα περισσότερα άλλα οπωροφόρα. Τα άνθη είναι πολύ ανθεκτικά στον παγετό μέχρι και -2 κελσίου. Χρειάζεται προστασία από τους ανέμους γιατί το ο νεαρός κορμός μπορεί να λυγίσει εύκολα κα φυτό να μεγαλώσει υπό γωνία. Μερικές φορές λόγο πληθώρας καρπών μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε αραίωμα για να μην έχουμε πολλά αλλά μικρά φρούτα. Οι αχλαδιές και οι καρποί τους είναι λιγότερο επιρρεπή σε έντομα και ασθένειες από ό, τι πολλά άλλα οπωροφόρα δέντρα. Ένας από τους λόγους είναι το νέκταρ των λουλουδιών τους, το οποίο δεν είναι τόσο ελκυστικό για τα έντομα όπως σε άλλα φρούτα και οι μέλισσες είναι οι κύριοι επικονιαστές της αχλαδιάς σας. Το πότισμα της αχλαδιάς πρέπει να είναι σταθερό και αρκετό. Η στάγδην άρδευση είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ελαχιστοποίηση του βακτηριακού κάψιμου. Έχουν μεγάλη ανάγκη από βόρακα και σε τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να κάνουμε έλεγχο για τροφοπενία.


4484310530_b7065ca968_o 4866289440_0dd0be577c_o pear_PNG3454

Οφέλη στην υγεία            

Αντιοξειδωτική και Αντιφλεγμονώδη .Ενώ τα αχλάδια δεν είναι μια ασυνήθιστη πηγή συμβατικού αντιοξειδωτικού ή αντι-φλεγμονώδη θρεπτικών συστατικών (για παράδειγμα, βιταμίνη Ε ή ωμέγα-3 λιπαρά οξέα), τελικά είναι εδώ όπου αυτό το φρούτο υπερέχει. ια παράδειγμα, στη Βαλτιμόρη διαχρονική μελέτη της γήρανσης (1.638 συμμετέχοντες, ο μέσος όρος ηλικίας 62-69 ετών), ο συνδυασμός των μήλων / αχλαδιών κατατάσσεται ως η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή φλαβονολών μεταξύ όλων των φρούτων και λαχανικών – εν μέρει λόγω της επικατεχίνης πλούτος της αχλαδιάς. Ο κατάλογος των φυτοθρεπτικών συστατικών που βρέθηκαν στα αχλάδια έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους ερευνητές, και τα βασικά φυτοθρεπτικά συστατικά που παρέχονται από αυτό το φρούτο.

EM_Aktiv-500x500Το ΕΜ Active είναι το τελικό προϊόν της ζύμωσης 3% ΕΜ Πυκνού, 3% μελάσας ζαχαροκάλαμου και νερού. Το μίγμα αυτό ζυμώνεται κάτω από αναερόβιες συνθήκες για 7 ημέρες σε θερμοκρασία 35 έως 38 βαθμών Κελσίου. Το ΕΜ Active λειτουργεί κυρίως ως βελτιωτικό εδάφους, διότι βοηθά την βλαστική ικανότητα των φυτών, το ριζικό τους σύστημα, την ανθοφορία και την καρποφορία. Επίσης την βιοχημική κατάσταση του εδάφους και επιταχύνει την κομποστοποίηση. Μόνο πολύ φρέσκο ΕΜ Active χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση, επειδή οι μικροοργανισμοί είναι ποιο δραστήριοι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας μετά την παραγωγή του ΕΜ Active

 

Το Βiolit είναι 100% φυσικό προϊόν ηφαιστειακής προέλευσης. Πρόκειται για ασβεστόλιθο από τα βουνά του Τιρόλου (Αυστρία), που έχει  κονιορτοποιηθεί και εμπλουτιστεί με (ΕΜ) Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς (κυρίως με βακτήρια  γαλακτικού οξέος).

  • Biolite-trasparent (1)Εμπλουτίζει το έδαφος με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, επιτυγχάνοντας έτσι την αύξηση της γονιμότητας του και την υγεία των φυτών.
  • Δυναμώνει τα φυτά και αυξάνει την άμυνά τους σε σχέση με τα παράσιτα.
  • Συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας και τον αερισμό του εδάφους.
  • Ενισχύει και προστατεύει την βακτηριακή χλωρίδα στην επιφάνεια των 

 

Preta_Streu

Η τεχνική της χρήσης άνθρακα για τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους προέρχεται από τη λεκάνη του Αμαζονίου τουλάχιστον 2.500 χρόνια πριν. Οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της περιοχής  δημιούργησαν άνθρακα και τον ενσωμάτωσαν σε μικρά αγροτεμάχια 1-80 εκτάρια σε μέγεθος. Το Terra Preta, όπως είναι γνωστό σε αυτόν τον τομέα της Βραζιλίας, παραμένει εξαιρετικά γόνιμο μέχρι σήμερα, ακόμη και με ελάχιστη ή καμία εφαρμογή λιπασμάτων. Και αυτό είναι σε μια περιοχή του κόσμου, γνωστή για την ιδιαίτερα άγονα εδάφη της.

Multikraft_LogoΗ Multikraft τώρα και στην Κύπρο. Διαθέτουμε τα προϊόντα της Multikraft με προδιαγραφές από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO,  HACCP, PASTUS +). Η προμήθεια των προϊόντων γίνεται διαμέσου της  NATURAMNaturam είναι η επίσημος αντιπρόσωπος των αυθεντικών EM-Προϊόντων της Αυστριακής εταιρείας Multikraft.