ΕΜ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ

ΕΜ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια εμπειρία πού είχα πριν μία βδομάδα με το γρασίδι μου. Το γρασίδι χρειάζεται τουλάχιστο μία φορά τη βδομάδα κούρεμα. Τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες μπορεί να χρειαστεί και δύο φορές. Ξεκίνησα λοιπών το κούρεμα του γρασιδιού και σε κάποια στιγμή μου είχε τελειώσει η βενζίνη. Συνήθως όταν το γεμίζω βενζίνη το βγάζω έξω από το γρασίδι γιατί να μην πάει βενζίνη στο γρασίδι. Βαρέθηκα και δεν έβγαλα τη μηχανή έξω από το γρασίδι με αποτέλεσμα να πάει βενζίνη κάτω στο γρασίδι. Όταν τέλειωσα το κούρεμα σκέφτηκα να βάλω Ενεργούς Μικροοργανισμούς στο γρασίδι για να φύγει η μυρωδιά της βενζίνης και να την διασπάσουν. Έβαλα 100 ml σε ένα λίτρο και ψέκασα την περιοχή που χύθηκε η βενζίνη. Σήμερα το απόγευμα ξεκίνησα το κούρεμα του γρασιδιού όπως κάθε βδομάδα. Όταν έφτασα περίπου στο κέντρο του γρασιδιού προς μεγάλη μου έκπληξη έχει ένα έντονο βαθύ πράσινο χρώμα. Ξαφνιάστηκα δεν μπορούσα να το κατανοήσω. Μετά από λίγη ώρα θυμήθηκα ότι ήταν το σημείο που χύθηκε η βενζίνη και είχα βάλει Ενεργούς Μικροοργανισμούς. Στις φωτογραφίες θα παρακάτω θα διαπιστώσετε και εσείς τα παραπάνω. Στις φωτογραφίες έβαλα και τους πιστούς μου σύμμαχους τις αράχνες. Μου κρατούν καθαρό το γρασίδι και εγώ τους προσφέρω καταφύγιο στο πυκνό γρασίδι.

IMG_20140621_165221IMG_20140621_164406IMG_20140621_164432

EM_Aktiv-500x500Το ΕΜ Active είναι το τελικό προϊόν της ζύμωσης 3% ΕΜ Πυκνού, 3% μελάσας ζαχαροκάλαμου και νερού. Το μίγμα αυτό ζυμώνεται κάτω από αναερόβιες συνθήκες για 7 ημέρες σε θερμοκρασία 35 έως 38 βαθμών Κελσίου. Το ΕΜ Active λειτουργεί κυρίως ως βελτιωτικό εδάφους, διότι βοηθά την βλαστική ικανότητα των φυτών, το ριζικό τους σύστημα, την ανθοφορία και την καρποφορία. Επίσης την βιοχημική κατάσταση του εδάφους και επιταχύνει την κομποστοποίηση. Μόνο πολύ φρέσκο ΕΜ Active χρησιμοποιείται σε αυτή την περίπτωση, επειδή οι μικροοργανισμοί είναι ποιο δραστήριοι σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας μετά την παραγωγή του ΕΜ Active

 

Το Βiolit είναι 100% φυσικό προϊόν ηφαιστειακής προέλευσης. Πρόκειται για ασβεστόλιθο από τα βουνά του Τιρόλου (Αυστρία), που έχει  κονιορτοποιηθεί και εμπλουτιστεί με (ΕΜ) Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς (κυρίως με βακτήρια  γαλακτικού οξέος).

  • Biolite-trasparent (1)Εμπλουτίζει το έδαφος με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, επιτυγχάνοντας έτσι την αύξηση της γονιμότητας του και την υγεία των φυτών.
  • Δυναμώνει τα φυτά και αυξάνει την άμυνά τους σε σχέση με τα παράσιτα.
  • Συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας και τον αερισμό του εδάφους.
  • Ενισχύει και προστατεύει την βακτηριακή χλωρίδα στην επιφάνεια των 

 

Preta_Streu

Η τεχνική της χρήσης άνθρακα για τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους προέρχεται από τη λεκάνη του Αμαζονίου τουλάχιστον 2.500 χρόνια πριν. Οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της περιοχής  δημιούργησαν άνθρακα και τον ενσωμάτωσαν σε μικρά αγροτεμάχια 1-80 εκτάρια σε μέγεθος. Το Terra Preta, όπως είναι γνωστό σε αυτόν τον τομέα της Βραζιλίας, παραμένει εξαιρετικά γόνιμο μέχρι σήμερα, ακόμη και με ελάχιστη ή καμία εφαρμογή λιπασμάτων. Και αυτό είναι σε μια περιοχή του κόσμου, γνωστή για την ιδιαίτερα άγονα εδάφη της.

untitledΗ Multikraft τώρα και στην Κύπρο. Διαθέτουμε τα προϊόντα της Multikraft με προδιαγραφές από τον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO,  HACCP, PASTUS +). Η προμήθεια των προϊόντων γίνεται διαμέσου της  NATURAMNaturam είναι η επίσημος αντιπρόσωπος των αυθεντικών EM-Προϊόντων της Αυστριακής εταιρείας Multikraft.