EM_Aktiv-500x500Με την δύναμη της φύσης μπορείς να αυξήσεις την οργανική ύλη του εδάφους, περιορίζοντας  την λιπάνση και τους ψεκασμούς!!

Η τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα στον τομέα της γεωργίας.

Με την εφαρμογή των Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ στη γεωργία, αναζωογονούνται οι μικροοργανισμοί του εδάφους και παράγετε οργανικό λίπασμα (compost). Με τη διαδικασία της ζύμωσης, δημιουργούνται πολύτιμες ουσίες, όπως π.χ. σακχαρούχες ουσίες, οργανικά οξέα, βιταμίνες, ένζυμα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές οι πολύτιμες βιο-λειτουργικές ουσίες είναι η καλύτερη τροφή για άλλους τους μικροοργανισμούς, οι οποίοι στη συνέχεια τρέφουν τα φυτά, αυξάνοντας την περιεκτικότητα του εδάφους σε οργανική ύλη.

laxanika

Με την χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών ΕΜ στις καλλιέργειες έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα:

  • Αυξάνεται η γονιμότητα του εδάφους.
  • Μειώνεται το κόστος των λιπασμάτων χάρης στα άμεσα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά.
  • Βελτιώνονται τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους.
  • Αυξάνει η θερμοκρασία του εδάφους  τους χειμερινούς μήνες 3-4οC.
  • Αναπτύσσεται η ρίζα με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντίσταση τα φυτά.
  • Αναζωογονείται το έδαφος – αναπτύσσονται πολλοί γαιοσκώληκες στη γη.
  • Οι καρποί αποκτούν περισσότερες θρεπτικές ουσίες και γίνονται πιο νόστιμοι.

kalathi me frouta

Καλυτερεύει η  ποιότητα των καρπών διότι:

  • Έχουν καλύτερη εμφάνιση και ζωντανό χρώμα.
  • Χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους γεύση.
  • Ωριμάζουν πιο ομοιόμορφα και έχουν ένα ομοιόμορφο μέγεθος.
  • Περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές και βιοενεργές ουσίες, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία.
  • Υπάρχουν λιγότερες απώλειες στη σοδειά της καλλιέργειας.