ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ ΣΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ


Αν ο χώρος στον κήπο σας είναι μικρός ή δεν διαθέτεται καθόλου κήπο και θέλετε να φυτέψετε λαχανικά τότε υπάρχει λύση. Μπορείτε να φυτέψετε τα λαχανικά σας σε γλάστρες, κομμένα βαρέλια και άλλα δοχεία που σας βολεύουν. Το σημαντικότερο είναι να διαλέξετε μια τοποθεσία που έχει ήλιο και προστατεύεται από τον αέρα. Οι λαχα­νό­κη­ποι σε γλά­στρες συνή­θως είναι λύσεις ανά­γκης. Η αγορά του αρχικού χώματος είναι σημαντικό έξοδο αλλά αξίζει τον κόπο η επένδυση σε καλό χώμα.

Όλα σχεδόν τα σαλατικά που έχουν σχετικά μικρό φυτικό σύστημα όπως μαρούλι, σπανάκι, μαϊντανός μπορούν σχετικά εύκολα να καλλιεργηθούν στις γλάστρες. Φυσικά πάντα πρέπει να έχουν κατάλληλο χώμα, νερό, θρεπτικές ουσίες και τον κατάλληλο φωτισμό. Η αποστράγγιση του εδάφους παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη αλλά και στην υγεία του φυτού. Επίσης η κακή αποστράγγιση μπορεί να σκοτώσει σιγά-σιγά το φυτό. Αν η γλάστρα δεν έχει καλή αποστράγγιση τότε το φυτό πεθαίνει λόγο έλλειψης οξυγόνου.

Ο λαχανόκηπος σε γλάστρες μπορεί εύκολα να πετύχει αν ακολουθήσετε τα πιο πάνω.  Θα σας ενθουσιάσει βλέποντας τα λαχανικά σας να μεγαλώνουν. Περισσότερο όμως όταν κόψετε τα πρώτα φύλλα μαρουλιού να κάνετε σαλάτα.