ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

5751406027_5b917fed97_bΗ τεχνολογία των ΕΜ βασίζεται στη δύναμη των ωφέλιμων μικροοργανισμών που υπάρχουν ελεύθεροι στη φύση.

Πρόκειται για 100% βιολογικό προϊόν, μη μεταλλαγμένο. Πολλοί το αποκαλούν «το θαύμα της φύσης». Πρόκειται για ένα μείγμα από ωφέλιμα βακτηρίδια, που υπάρχουν άφθονα στη φύση και χρησιμοποιούνται χιλιάδες χρόνια τώρα στα τρόφιμα, στο γιαούρτι, στο ψωμί, στο κρασί μας. Σήμερα οι ΕΜ χρησιμοποιούνται σε όλες τις ηπείρους. Τα αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων, είναι άμεσα και θαυματουργά, το δε κόστος χαμηλότερο των άλλων αντίστοιχων προϊόντων.

Τα αποτελέσματα των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) στην γεωργία

Εφαρμόζοντας την τεχνολογία των ΕΜ δημιουργείται ένα υγιές περιβάλλον στο οποίο οι μικροοργανισμοί παίζουν θετικό ρόλο, όσον αφορά την ανάπτυξη των φυτών, την ποιότητα και την ευφορία του εδάφους. Στο έδαφος κυριαρχούν οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί οι οποίοι αναστέλλουν τις ασθένειες και συμβάλουν στην παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας. Οι ΕΜ αντικαθιστούν τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα, δίνουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις, καλύτερη ποιότητα των προϊόντων, βελτιώνουν τη δομή του εδάφους και συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη των φυτών.

Πρόκειται για προϊόν εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Βιολογική Γεωργία.

Η τεχνολογία των ΕΜ, δρα πρωτίστως προληπτικά, αλλά και αναζωογονητικά , και επιτυγχάνει την εξυγίανση και τον εμπλουτισμό του εδάφους, συμβάλλοντας σε μια υγιής, βιώσιμη και σταθερά ποιοτική καλλιέργεια. Η ύπαρξη ωφέλιμων ζυμογόνων μικροοργανισμών και οργανικής ύλης, αποτελούν τα πιο βασικά στοιχεία για την δημιουργία ενός εύφορου, γόνιμου και υγιούς εδάφους.


20151218_134824Με την χρήση των ΕΜ αυξάνεται η σοδειά, ενώ μειώνεται το λειτουργικό κόστος, διότι:

  • Προωθείται η υγεία και η γονιμότητα του εδάφους.
  • Συντομεύεται η ανάπτυξη του χούμου (compost).
  • Αναζωογονείται η βιολογική δραστηριότητα του εδάφους – αναπτύσσονται πολλοί γαιοσκώληκες.
  • Βελτιώνονται τα θρεπτικά στοιχεία του εδάφους με την συγκράτηση της υγρασίας .
  • Προσφέρει ταχύτερη αύξηση της θερμοκρασίας της γης (με EM η γη είναι κατά 3 έως 4 ° C θερμότερη). Την άνοιξη η βλάστηση αρχίζει νωρίτερα.
  • Αναπτύσσεται η ρίζα με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη αντίσταση τα φυτά.
  • Μειώνεται το κόστος των λιπασμάτων χάρης στα άμεσα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε καλύτερη ποιότητα καρπών διότι:

  • Έχουν καλύτερη εμφάνιση και ζωντανό χρώμα.
  • Χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους γεύση.
  • Ωριμάζουν πιο ομοιόμορφα και έχουν ένα ομοιόμορφο μέγεθος.
  • Περιέχουν περισσότερες αντιοξειδωτικές και βιοενεργές ουσίες, όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία.
  • Υπάρχουν λιγότερες απώλειες στη σοδειά της καλλιέργειας.
  • Η συγκομιδή μπορεί να αποθηκευτεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα