ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΕΝΤΟΜΟΚΤΟΝΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ

Τα παράσιτα είναι κάτι το οποίο o κηπουρός βιολογικής καλλιέργειας πρέπει να  αντιμετωπίσει. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των εχθρών με φυσικό τρόπο, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αποφύγει την έκθεσή σε χημικές ουσίες που δεν είναι καλό για τον ίδιο ή την οικογένειά του. Έχουμε ένα κήπο ο οποίος μας παρέχει προϊόντα για να κατανάλωση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και οφείλουμε να τον προστατεύσουμε.

Απομακρύνοντας τα ζωύφια με το χέρι

Η απομάκρυνση των παράσιτων με το χέρι για κάποιους μπορεί να είναι  εκφοβιστικό. Η μέθοδος αυτή μπορεί να σας γλυτώσει από πολλούς μπελάδες εύκολα γρήγορα και είναι δωρεάν. Το κυριότερο όμως πρέπει να μάθουμε πια έντομα είναι βλαβερά και πια είναι ωφέλημα. Η πασχαλίστα, το αλογάκι της παναγίας  και ο χρυσόππας  είναι ωφέλημα έντομα και καταναλώνουν βλαβερά έντομα όπως αφίδες.[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”ΩΦΕΛΗΜΑ ΕΝΤΟΜΑ”]

Για να μαζέψουμε τα βλαβερά έντομα με χέρι απλά έχουμε μαζί μας μια μικρή κούπα με νερό κτυπούμε τα φύλλα μέσα στο νερό μέχρι φύγουν από το φύλλο. Τα αφήνουμε μέσα στο νερό πνιγούν ή τα βάζουμε στις κότες μας για κατανάλωση. Μπορείτε επίσης απλά να σκοτώσετε τα παράσιτα στα φύλλα. Υπάρχουν δύο λόγοι που αυτό μπορεί να είναι επωφελής. Μερικά έντομα δεν τους αρέσει να μυρίζουν παράσιτα του είδους τους, που έχουν πεθάνει, και μπορεί να αποφύγουν την περιοχή όπου τα παράσιτα έχουν σκοτωθεί. Επίσης, αυτό μπορεί να είναι πολύ πιο γρήγορα από ό, τι να κτυπάτε για να πέσουν στη κούπα με το νερό.

Φυσικό εντομοκτόνο για παράσιτα

Η απομάκρυνση των παράσιτων με το χέρι είναι πραγματικά πρακτικό για μας μόνο στις αρχές της σεζόν, όταν τα φυτά είναι μικρά. Ο κήπος μας όταν είναι μεγάλος δεν θα έχουμε το χρόνο να αφαιρέσουμε με το χέρι όλα τα έντομα. Ενώ εξακολουθούμε να τα σκοτώνουμε στο χέρι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό εντομοκτόνο για τα παράσιτα για να βοηθήσει στον έλεγχο τους.

[Best_Wordpress_Gallery id=”9″ gal_title=”ΠΑΡΑΣΙΤΑ”]

Το κύριο συστατικό του φυσικού εντομοκτόνου είναι το πιπέρι. Αυτό δεν είναι ένα δηλητηριώδες εντομοκτόνο, έτσι θα ξεπλένονται τα φύλλα μετά από μια βροχή, και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ψεκάζετε το κάτω και πάνω μέρος των φύλλων. Τα περισσότερα έντομα παραμένουν στην κάτω πλευρά των φύλλων και γεννούν τα αυγά τους στην κάτω πλευρά. Αυτό το φυσικό εντομοκτόνο λειτουργεί επειδή είναι καυτερό. Είναι κατασκευασμένο από δυόσμο, κόκκινη καυτερή πιπεριά και το σκόρδο. Τα έντομα δεν θέλουν να τρώνε τα φύλλα που έχουν αυτό πάνω τους. Επίσης, όταν βραχούν με αυτό μπορεί να τα σκοτώσει.


Η χρήση του εντομοκτόνου αυτού πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή γιατί το εντομοκτόνο σκοτώνει και τα ωφέλημα έντομα. Επίσης όταν σκοτώνουμε όλα τα βλαβερά έντομα τότε τα ωφέλημα δεν θα έχουνε τροφή και θα εγκαταλείψουν τον κήπο μας.


Η συνταγή για το φυσικό εντομοκτόνο

  • 2 ολόκληρα κεφάλια σκόρδο αφαιρώντας τη φλούδα
  • 3 φλιτζάνια φύλλα μέντας
  • 2 κουταλάκια γλυκού ξηρό πιπέρι καγιέν
  • 2 κουτάλια της σούπας υγρό πιάτων
  • 2 κουτάλια της σούπας λάδι (σπορέλαιο ή ελαιόλαδο)

Παρασκευή εντομοκτόνου

  1. Προσθέστε το σκόρδο και δυόσμο σε πολυκόφτη και πιέστε για λίγα δευτερόλεπτα.
  2. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεγάλο δοχείο και προσθέτετε το καυτερό πιπέρι και 2 λίτρα νερό.
  3. Θερμάνουμε σχεδόν σε σημείο βρασμού και βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να καθίσει όλη τη νύχτα.
  4. Σουρώνετε σε μπουκάλι και προσθέτουμε το λάδι και το σαπούνι

Στη συνέχεια, μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά σας.