ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟΥ

Αυτό είναι ένα καταπληκτικό προϊόν για τα φυτά και τα ζώα. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην καταπολέμηση των εντόμων, μυκήτων και επιβλαβών οργανισμών.

Το τζίντζερ και το σκόρδο είναι αρκετά δύσκολο να ζυμωθούν, ή να εξαγάγουμε ενεργά συστατικά από αυτά. Με την προσθήκη ζυμωμένου υγρού ήδη όπως η μπύρα ή το κρασί, τα ενεργά συστατικά στο τζίντζερ και το σκόρδο είναι πιο εύκολα να υποστούν ζύμωση. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μελάσα. Θυμηθείτε, η μελάσα δίνει την ενέργεια στους μικροοργανισμούς να συνεχίσουν τη ζύμωση. Μετά αφήνοντας αυτό για μια εβδομάδα ή περίπου για να ζυμώνεται, προσθέτουμε αλκοόλ για εκχυλίσουμε το σκόρδο και το τζίντζερ.

Παρασκευή

  • Παίρνουμε ίση ποσότητα τζίντζερ και σκόρδου αλλά τα κρατούμε χωριστά. Προσπαθούμε να ζυμώσουμε κάθε προϊόν ξεχωριστά καθώς δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει αλληλεπίδραση όταν αναμειγνύονται. Από τη στιγμή που τα υλικά που υφίστανται ζύμωση είναι πολύ πιο σταθερά .
  • Βάζουμε τον σκόρδο και το τζίντζερ σε δύο ξεχωριστά δοχεία τα οποία γεμίζουμε με κρασί ή μπύρα μέχρι να καλύψουν το σκόρδο και το τζίντζερ (το σκόρδο και το τζίντζερ τα πολτοποιούμε) για 24 ώρες.
  • Προσθέστε 1/3 μελάσας. Π.χ. αν έχετε 1L τζίντζερ εμβαπτισμένο σε μπύρα / κρασί, θα πρέπει να προσθέσετε 1/3 μελάσα. Το ίδιο για σκόρδο.
  • Το αφήνουμε να ζυμωθεί αυτό για 7-10 ημέρες. Όσο μεγαλύτερο διάστημα τόσο το καλύτερο.
  • Μετά από τη ζύμωση, προσθέστε αλκοόλη 1:1 (ένα λίτρο μίγμα με ένα λίτρο αλκοόλ) χρησιμοποιήστε τουλάχιστον με 40% αλκοόλ.
  • Αφήστε αυτό το μίγμα για 10 ημέρες. Αυτό επιτρέπει η μέθοδος εκχύλισης να λάβει χώρα, όπου τα ευεργετικά συστατικά του τζίντζερ / σκόρδου εκχυλίζονται με την αλκοόλη.
  • Μετά από 10 ημέρες στραγγίστε το υγρό από αυτό το παρασκεύασμα.
  • Τώρα που έχουν υποστεί ζύμωση μπορείτε να συνδυάσετε το σκόρδο με το τζίντζερ και να έχετε το τελικό προϊόν τζίντζερ – σκόρδο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η ισχύς εξαρτάται από το μέρος του φυτού που χρησιμοποιείτε. Γενικώς, οι σπόροι έχουν τη μεγαλύτερη δραστικότητα από ό, τι τα φρούτα, φύλλα, ρίζες, βλαστούς κατά  αυτή τη σειρά.

20000101_020411-768x1024garlic Garlic (1)Garlic_Press_and_Garlic

Τρόπος χρήσης

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ανά 4 λίτρα νερού.

Φυτά

  • Αντιμετωπίστε τα προβλήματα μυκήτων στα φυτά (το θείο από το σκόρδο είναι πολύ καλό μυκητοκτόνο).
  • Χρησιμοποιήστε το ως εντομοκτόνο (προσθέστε τσίλι για ζύμωση ώστε να είναι πιο δραστικό).
  • Το τζίντζερ είναι ένα καλό φυσικό αντιβιοτικό για προληπτικούς λόγους στα φυτά.

Ζώα

  • Το σκόρδο είναι καλό φυσικό αντιβιοτικό / προληπτικής ιατρικής για τα ζώα
  • Αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στα ζώα για να τα κρατήσει υγιείς, να τα βοηθήσει να αντεπεξέλθουν σε κάποια αρρώστια.
  • Χρησιμοποιείται ως ένα αντιβιοτικό. Για καθημερινή χρήση δίνουμε 1 κουταλιά της σούπας / ημέρα σε ένα ποτήρι νερό.

Αυτό το εκχύλισμα έχει μια πληθώρα χρήσεων τόσο στα φυτά όσο και στα ζώα. Μη διστάσετε να τροποποιήσει τη συνταγή, προσθέτοντας φυτά όπως σας βολεύει – τσίλι ή κατιφέ για περισσότερη ισχύ. Εξετάζουμε τα εκχυλίσματα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως τα τρόφιμα ή τα συμπληρώματα διατροφής για τα φυτά και τα ζώα. Είναι ένα απλό συστατικό με πολλά συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να ζυμωθεί οτιδήποτε άλλο εκτός από δηλητήριο. Οι συνθέσεις μπορούν να ποικίλουν ευρέως, απλά αναμίξετε και να ταιριάξετε, κατά την κρίση σας. Απλά πειραματιστείτε!

Project details

Like it?

Date

Comments